Jenő
-2 °C
6 °C

Oltás közben robbant fel a ház

MTI/AFP
2006.07.07. 06:11

Robbanás történt pénteken egy észak-kínai falu egyik lakóházában, és ennek következtében 43 ember életét vesztette, 28-an pedig megsebesültek.

Az Új Kína hírügynökség számolt be a tragédiáról a rendőrségre hivatkozva. A Sanhszi (Shanxi) tartományban fekvő faluban előbb kigyulladt a ház. Sok helyi lakos összegyűlt, hogy megnézze a szerencsétlenséget, de a tűz oltása közben hirtelen hatalmas robbanás történt.

Nem tudni pontosan, hogy mi idézte elő a katasztrófát. Egy szemtanú szerint nagy valószínűséggel törvényellenes módon robbanóanyagot tároltak a házban.

Sanhszi tartományban nagy szénlelőhelyek vannak, számtalan kisebb bánya működik a térségben, köztük olyanok is, amelyek még engedéllyel sem rendelkeznek. Szinte rendszeressé váltak a robbanások, amelyek általában a biztonsági előírások megsértése és a robbanóanyagok helytelen tárolása miatt következnek be.

Idén áprilisban 33 ember halt meg a Sanhszi tartományban fekvő Jüanping (Yuanping) kisvárosban, ahol a helyi kórház mélygarázsában tárolt robbanóanyag repült levegőbe. Júniusban két faluban is tucatnyi ember vesztette életét illegális robbanóanyag által előidézett balesetekben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?