Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ítéletidő Ausztriában és Németországban

MTI
2006.07.07. 10:48

Heves zivatarok és szélviharok tetemes károkat okoztak a péntekre virradó éjszakán Németország és Ausztria számos részén. Utak és pincék százait öntötte el a víz, számos, tövestül kicsavart fa akadályozta a közlekedést. Villám csapott le csütörtök este Hamburg nyugati Bahrenfeld városrészének sportpályájára, ahol éppen futballmérkőzés zajlott. Nyolc labdarúgó kisebb sérüléseket szenvedett. Stuttgartban egy építkezési palánkba csapott a villám. Egy fiatal nő, aki a palánk mellett tartózkodott, könnyen megsérült.

Több mint egy méter mélységű víz gyűlt egybe az A14-es autópálya szászországi szakaszán egy mélyedésben, a nosseni és a döbelni kijáró között. Hat autó és két teherautó elakadt az út vízzel telt, mélyen fekvő szakaszán. Hóekékkel próbálják eltávolítani az autópályáról a ráözönlött, majd levonult vízből rárakódott sarat.

A chemnitzi körzethez tartozó Annaberg-Buchholzban a tartós esőzés miatt számos utcát elárasztott a víz. Több autóst a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk járművükből. A baden-württembergi Göppingenben a belváros több mélygarázsát elöntötte a víz. A helyi tűzoltók szóvivője szerint akkora a víz, hogy megemelte a parkoló autókat, és nekiszorította az autók tetejét a parkolószintek mennyezetének.

Ausztria nyugati részén is mostoha időjárás uralkodik. A heves viharban két fa rádőlt a tiroli Kaunertal gleccservasútjára, amitől az egész létesítmény automatikusan leállt. A pályán veszteglő gleccservasút nyolc utasát helikopterrel hozták le a magasból a hegyimentők.