Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Ítéletidő Ausztriában és Németországban

MTI
2006.07.07. 10:48

Heves zivatarok és szélviharok tetemes károkat okoztak a péntekre virradó éjszakán Németország és Ausztria számos részén. Utak és pincék százait öntötte el a víz, számos, tövestül kicsavart fa akadályozta a közlekedést. Villám csapott le csütörtök este Hamburg nyugati Bahrenfeld városrészének sportpályájára, ahol éppen futballmérkőzés zajlott. Nyolc labdarúgó kisebb sérüléseket szenvedett. Stuttgartban egy építkezési palánkba csapott a villám. Egy fiatal nő, aki a palánk mellett tartózkodott, könnyen megsérült.

Több mint egy méter mélységű víz gyűlt egybe az A14-es autópálya szászországi szakaszán egy mélyedésben, a nosseni és a döbelni kijáró között. Hat autó és két teherautó elakadt az út vízzel telt, mélyen fekvő szakaszán. Hóekékkel próbálják eltávolítani az autópályáról a ráözönlött, majd levonult vízből rárakódott sarat.

A chemnitzi körzethez tartozó Annaberg-Buchholzban a tartós esőzés miatt számos utcát elárasztott a víz. Több autóst a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk járművükből. A baden-württembergi Göppingenben a belváros több mélygarázsát elöntötte a víz. A helyi tűzoltók szóvivője szerint akkora a víz, hogy megemelte a parkoló autókat, és nekiszorította az autók tetejét a parkolószintek mennyezetének.

Ausztria nyugati részén is mostoha időjárás uralkodik. A heves viharban két fa rádőlt a tiroli Kaunertal gleccservasútjára, amitől az egész létesítmény automatikusan leállt. A pályán veszteglő gleccservasút nyolc utasát helikopterrel hozták le a magasból a hegyimentők.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!