Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hangszórókba rejtették a 300 kiló heroint

MTI
2006.07.07. 11:05

Nagy mennyiségű, mintegy 300 kilogramm heroint koboztak el csempészektől a holland és a német hatóságok, jelentették be pénteken Amszterdamban. A feltehetőleg Afganisztánból Törökországon át becsempészett heroint két részletben találták meg a közös akció során: 204 kilogrammot Hollandiában, 90-et Németországban. A két helyszínen öt, illetve hat gyanúsítottat tartóztattak le. Az elkobzott kábítószer értékét 3,9 millió euróra becsülik. A heroin nagy része egy Törökországból érkezett teherautóban volt, amely látszólag csak hangszereket és berendezéseket szállított. A por a hangszórókban volt elrejtve.

Az amszterdami rendőrség felvilágosítása szerint a török bandák uralják a holland kábítószerpiacot. Nemcsak az import, hanem a nagybani kereskedelem és az utcai elosztás is az ő kezükben van.