Jenő
-3 °C
6 °C

Megsérült egy magyar hegymászó a Magas Tátrában

MTI
2006.07.10. 15:02
Sziklafalról lehulló kődarab okozott fejsérülést egy magyar hegymászónak hétfő délben a Magas Tátrában.

A Kis-tarpataki völgy egyik sziklafalán megsérült hegymászó a sérülés pillanatát követően négy métert zuhant, de biztosítókötele megmentette. A helikopteres mentőszolgálat helyszínre érkezett ügyeletesei a hegyi mentők segítségével a koponyasérülést szenvedett férfit leemelték a sziklafalról, a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a poprádi kórházba szállították.

A sérült állapotáról egyelőre nincs információ. Jozef Janiga, a tátrai hegyimentők (HZS) vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a magyar hegymászó fejsérülése súlyosnak látszik, de amikor a helyszínről a helikopter elszállította, eszméleténél volt.

A poprádi kórház intenzív osztályának főorvosa, Anton Laincz az MTI-nek elmondta: a férfit a traumatológiai ellátás óta mesterségesen altatják, műtéti beavatkozásra egyelőre nem volt szükség. A beteg állapota nem kritikus, ám az agysérülés lehetséges következményei miatt a helyzete elméletileg rosszabbra is fordulhat, bár fiatal emberről lévén szó a túlzott aggodalom korai lenne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?