Megsérült egy magyar hegymászó a Magas Tátrában

MTI
2006.07.10. 15:02
Sziklafalról lehulló kődarab okozott fejsérülést egy magyar hegymászónak hétfő délben a Magas Tátrában.

A Kis-tarpataki völgy egyik sziklafalán megsérült hegymászó a sérülés pillanatát követően négy métert zuhant, de biztosítókötele megmentette. A helikopteres mentőszolgálat helyszínre érkezett ügyeletesei a hegyi mentők segítségével a koponyasérülést szenvedett férfit leemelték a sziklafalról, a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a poprádi kórházba szállították.

A sérült állapotáról egyelőre nincs információ. Jozef Janiga, a tátrai hegyimentők (HZS) vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a magyar hegymászó fejsérülése súlyosnak látszik, de amikor a helyszínről a helikopter elszállította, eszméleténél volt.

A poprádi kórház intenzív osztályának főorvosa, Anton Laincz az MTI-nek elmondta: a férfit a traumatológiai ellátás óta mesterségesen altatják, műtéti beavatkozásra egyelőre nem volt szükség. A beteg állapota nem kritikus, ám az agysérülés lehetséges következményei miatt a helyzete elméletileg rosszabbra is fordulhat, bár fiatal emberről lévén szó a túlzott aggodalom korai lenne.