Árpád
-2 °C
4 °C

Prága kiadott egy szicíliai maffiavezért Rómának

MTI
2006.07.14. 21:04
Csehország kiadott pénteken egy szicíliai maffiavezért Olaszországnak. A most 45 éves Luigi Putrone a szicíliai Porto Empedocle helyi maffiavezére volt, számos maffiabűntett fűződik a nevéhez, köztük egy sor gyilkosság.

Elrabolta és megölte egy "bűnbánó" (vallomást tevő) maffiózó fiát, majd savban feloldotta a holttestet, hogy eltüntesse a bűnjeleket. A 30 legveszedelmesebb bűnöző közt tartják számon Olaszországban. Távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

1986 óta szökésben volt. Valószínűleg 2000-től az észak-csehországi Ustí nad Labemben élt, ahol kereskedelmi vállalkozást működtetett Umberto Bonfiglio álnéven. Tavaly vették őrizetbe a cseh hatóságok.

Olaszország már a múlt szeptemberben kérte kiadatását, de az eljárás elhúzódott, s Pavel Nemec cseh igazságügyi miniszter csak június 21-én hozott olyan döntést, hogy a veszedelmes maffiózót ki kell adni Olaszországnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?