Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordbírság a határokon

MTI
2006.07.17. 10:50

Rekordösszegű, több mint 38 millió forintos közrendvédelmi bírságot szabott ki a határőrség a hétvégén. A határőrök 13 külföldi szállítóvállalatra róttak ki összesen 33,6 millió forintos bírságot, mert nem győződtek meg arról, hogy az utazáshoz megfelelő okmányokkal rendelkeznek-e az utasok. A repülőtereken négy társaságot, köztük egy magyart sújtottak 4,4 millió forintos rendvédelmi bírsággal, amiért nem megfelelő okmányokkal, vagy azok hiányában szállítottak utasokat.

A határőrség egységesen négyezer eurós büntetést köteles kiszabni minden olyan utas után, akit a személyszállítással foglalkozó vállalatok a beutazási feltételek teljesítésének hiányában szállítanak Magyarországra. Az év első felében 178 esetben szabott ki közrendvédelmi bírságot a határőrség, összesen mintegy 200 millió forint értékben.