Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Százak tűntek el az észak-koreai esőkben

MTI
2006.07.21. 11:02
Százak haltak meg vagy tűntek el az elmúlt napok heves esőzéseiben - jelentették be pénteken Észak-Koreában. A KCNA állami hírügynökség beszámolója szerint a többtízezer lakóépület és közintézmény semmisült meg teljesen vagy részlegesen. Ezzel párhuzamosan több száz híd, út és vasúti sín rongálódott meg. Ez az első alkalom, hogy az észak-koreai hatóságok elismerik, a júliusban, a Koreai-félszigeten történt heves esőzéseknek, vannak halálos áldozatai. Korábban a nemzetközi vöröskereszt arról számolt be, hogy a rendkívüli időjárást követő áradásokban több mint százan haltak meg és ugyanennyien eltűntek.

Más jelentések azt vetítették előre, hogy az amúgy is komoly élelmiszerhiánnyal küszködő Észak-Koreában ismét éhínség alakulhat ki az esőzések által a mezőgazdaságnak okozott károk miatt. Az elmúlt két hétben két hatalmas vihar söpört végig az országon, károkat okozva az élelmiszertermelésben, miközben rakétakísérletei miatt az eddiginél kevesebb segélyre számíthat a tőle elforduló államoktól, mindenekelőtt legbőkezűbb adományozójától, Dél-Koreától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?