Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Józsefvárosi piacon tobzódtak az APEH ellenőrei

MTI
2006.07.21. 12:20
Nem divat a nyugtaadás a Józsefvárosi piacon - tapasztalhatták az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ellenőrei július 20-i ellenőrzésük során. Az adóellenőrök a feketegazdaság - ezen belül elsősorban az áruk bizonylat nélküli forgalmazásának - visszaszorítása érdekében tartottak egyidejű ellenőrzést a piacon. Az APEH 14 adóellenőre összesen húsz, a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére irányuló vizsgálatot végzett, ám próbavásárlásaik során egyszer sem kaptak bizonylatot. A hivatal emiatt várhatóan 3 millió forint mulasztási bírságot szab ki.

Mint az adóhivatal sajtóközleményéből kiderül, a vizsgált üzletek közül egyről egy éven belül már másodszor bizonyosodott be, hogy nem ad bizonylatot, ezért ezt az üzletet a mulasztási bírság kiszabása mellett be is zárják 12 napra. A helyszíni ellenőrzések közvetlen biztosításáról a VIII. kerületi Rendőrkapitányság gondoskodott. Atrocitás nem történt, de négy esetben az adóalanyok azonosításához rendőri segítséget kellett kérniük az adóellenőröknek.