Jenő
-3 °C
6 °C

Egy salgótarjáni vállalkozó zsarolóit fogták el

MTI
2006.07.21. 12:45
Egy salgótarjáni vállalkozótól közel ötmillió forintot kényszerített ki életveszélyes zsarolással három férfi; a salgótarjáni és gyöngyösi gyanúsítottakat elfogták, egyikük lakásán éles lőfegyvereket is találtak - mondta sajtótájékoztatón pénteken a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Némedi Gábor közölte: a salgótarjáni kereskedő azért tett feljelentést, mert a három férfi egy korábbi ügye miatt életveszélyesen megfenyegette, és pénzt követelt tőle. A közel ötmillió forintot egy hét leforgása alatt adta át zsarolóinak. A felderítő és a bűnügyi osztály közös akcióban fogta el csütörtökön a 34 éves salgótarjáni, valamint a 34 és 39 éves gyöngyösi férfit.

A salgótarjáni férfi lakásán riasztófegyvereket, gázfegyvert, elektromos sokkolót, lőszereket, és két éles lőfegyvert találtak. Ezek egyike egy elektro-optikai irányzékkal felszerelt pisztoly, a lefűrészelt csövű puskához céltávcső, lézerpont és hangtompító tartozott. A rendőrség a férfi előzetes letartóztatására tett javaslatot, a férfi megtagadta a vallomást. A két gyöngyösi férfi szabadlábon védekezik, ők részben beismerő vallomást tettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?