Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hőség miatt továbbra is késnek a vonatok

MTI
2006.07.25. 17:54

Továbbra is érvényben maradnak a sebességkorlátozások azokon a vonalszakaszokon, ahol a tartós meleg miatt a sínek károsodhatnak, s emiatt akár negyed órát is késhetnek a vonatok - tájékoztatott a MÁV Zrt.

Érd-Alsónál, Csengelénél, Ceglédbercel-Cserő állomás és Cegléd között, valamint Kiskunhalas-Baja közötti vasútvonalon a szerelvények óránként csak 20 kilométeres sebességgel haladhatnak. Emiatt a Budapest-Székesfehérvár, a Budapest-Cegléd vonalon körülbelül 15-20 perces késésekre kell számítani.

A személyszállító vonatok műszaki vizsgálatát megszigorították, ami azt jelenti, hogy a kocsikon található légjavító-, illetve klímaberendezéseket rendszeresen és folyamatosan vizsgálják és javítják.

Amennyiben nem működik a vasúti kocsiban a légjavító- vagy a klímaberendezés, a vasúttársaság igyekszik egy másik személykocsit beállítani. Ha ez nem biztosítható, úgy a MÁV visszatéríti a komfortdíjat, vagyis a 390 forintot az utasoknak.