Jenő
-3 °C
6 °C

Kiadják Belgiumnak az mp3-lejátszóért késelő lengyelt

2006.07.25. 18:07

Fenntartotta a varsói fellebbviteli bíróság az alacsonyabb fokú bírósági döntést, melynek értelmében Lengyelország kiad Belgiumnak egy 17 éves lengyel fiút, aki egy MP3-as lejátszóért egy honfitársával megölt Brüsszelben egy belga fiatalt.

Adam G. az egyik gyanúsítottja az áprilisban történt bűnügynek. Az ugyancsak 17 éves belga Joe Van Holsbeecket a két tettes a délutáni csúcsidőben ölte meg öt késszúrással a brüsszeli központi pályaudvaron, mert nem volt hajlandó átadni felszólításukra MP3-as lejátszóját.

Az illetékes lengyel bíróság helyt adott az európai elfogatóparancsnak, amit most a fellebbviteli bíróság is megerősített. Utóbbi fenntartotta azt az alsóbb fokú döntést is, hogy a lengyel fiúnak, amennyiben a belga bíróság elítéli, Lengyelországban kell letöltenie büntetését. A lengyel hatóságoknak tíz napjuk van arra, hogy Adam G.-t kiadják Belgiumnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?