Árpád
-2 °C
4 °C

Tolvajoknak kedvez a kánikula

2006.07.26. 11:29

A nyitott ablaknál való alvás veszélyeire hívja fel a figyelmet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság, az elmúlt napokban történt néhány bűncselekmény kapcsán. A kánikula miatt éjszakára is nyitva tartott ablakok adta lehetőséget használták ki bűnözők több helyen is a megyében. Nyíregyházán kedden éjszaka egy családi házba hatoltak be a nyitott ablakon át a tolvajok és laptopot, személyes okmányokat és százhuszonötezer forintot vittek magukkal. Csengeren ugyanilyen módon kétmillió forintot, és százharmincezer forint értékű valutát loptak el ismeretlenek.

A rendőrök szerint érdemes riasztót beszereltetni, vagy kutyát tartani, de sokat segít az is, ha a szomszédok figyelnek egymásra. A megyei kapitányság közleménye szerint azért is fontos a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében tett otthoni intézkedések, mert bár a tolvajokat legtöbbször elfogják, a könnyen mozgatható zsákmányon addigra már túladtak, így a kár nem minden esetben térül meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?