Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezer áldozata lehet az észak-koreai áradásoknak

2006.07.26. 12:12

Háromezer ember halt meg vagy tűnt el az Észak-Koreát július közepén sújtó áradásokban egy dél-koreai civil szervezet szerint. Az adatokat a Good Friends nevű, északi ügyekben jól informáltnak tartott dél-koreai emberi jogi szervezet hozta nyilvánosságra szerdán. A csoport úgy véli, hogy a július 10. óta Észak-Koreára zúduló felhőszakadások sokkal nagyobb károkat okoztak és sokkal több emberáldozattal jártak mint amit a phenjani kommunista rendszer bevallott.

Az észak-koreai kormány először múlt pénteken ismerte el, hogy a természeti katasztrófának vannak halálos áldozatai, de csupán néhány száz halottról számolt be. Szakértők szerint az amúgy is folyamatosan élelmezési gondokkal küszködő országban újabb éhínség várható a termőföldeknek az áradások okozta pusztulása miatt.