Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bécsi gyorson próbálták ausztriába csempészni

2006.07.26. 12:48

A Wiener Walzer gyorsvonat tetőterében próbált Ausztriába szökni az az algériai férfi, akinek ügyében egy honfitársa és egy vasúti alkalmazott ellen is eljárás indult. A Budapesti Határőr Igazgatóság Bűnügyi és Felderítő Osztályának munkatársai azért kutatták át még hétfőn a Wiener Walzer nemzetközi gyorsvonatot, mert információik szerint embercsempészek tiltott határátlépésre készülőket bújtattak el a szerelvényen.

Az egyik kocsiban talált algériai a kihallgatása során azt mondta, egy ismeretlen bújtatta el őt a vonaton. Az általa közöltek alapján még hétfőn elfogtak egy másik algériai férfit, szerdán pedig egy vasúti alkalmazottat, akik a gyanú szerint segítettek a férfi elrejtőzésében. A gyorsvonaton elfogott férfi ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárás, míg az őt segítőkkel szemben embercsempészet gyanúja miatt büntetőeljárás indult a Budapesti Határőr Igazgatóság kezdeményezésére.