Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt éves kislányra támadt egy kutya Ercsiben

2006.07.29. 19:21
Több súlyos sérülést szenvedett az az öt éves kislány, akire rátámadt egy nagy testű korcs kutya Ercsiben. A kislány péntek este érkezett a Fejér megyei településen élő nagyszüleihez. A kislány ezután a kertben kezdett játszani, ahol három kutya volt, egy kicsi és két láncra kötött nagyobb testű állat. Amikor azonban a felnőttek éppen nem láttak rá a kislányra, a legnagyobb testű kutya - tisztázatlan körülmények között - rátámadt a gyerekre. A felnőttek már csak a sikoltozására lettek figyelmesek, ezt követően szabadították ki a német-juhász keverék fogai közül.

A kutya olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a kislánynak eltörött az állkapcsa és a kulcscsontja, illetve ezen kívül több harapás is érte. A gyereket azonnal a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba, majd az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították a mentők. Sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, de nem életveszélyesek. A kutyát az állatorvos megvizsgálta, és mivel veszettséget és egyéb betegséget az ebnél nem állapított meg, így visszakerült tulajdonosához. Az ügyben a rendőrség súlyos testi sértés gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.