Tizenkilenc halott az utakon

MTI
2006.07.30. 19:41
Tizennyolc balesetben tizenkilencen vesztették életüket az elmúlt három napban az utakon, legalábbis vasárnap délután 17 óráig, Ekkor adta ki az ORFK a fokozott hétvégi ellenőrzésekről elkészített összesítését. Az ORFK arra hívta fel a figyelmet, hogy a 18 halálos baleset - egy kivételével - olyan útszakaszokon történt, ahol a rendőrség nem akciózott. Azokon az útvonalakon, amelyeken jelen voltak a rendőrök, sem halálos, sem súlyos sérüléssel járó baleset nem történt.

Az ORFK két hete közölte, hogy szeptember végéig minden hétvégén fokozott ellenőrzéseket tartanak. Pénteken a fővárosból kivezető és a Balaton parti utakat ellenőrizték, vasárnap pedig a fővárosba tartó szakaszokon több közlekedési lámpát kikapcsoltak és rendőri forgalomirányítással segítették a közlekedőket.

A hétvégi akcióban 3800 rendőr vett részt, 170 sebességmérő készüléket üzemeltettek, és a forgalom ellenőrzésében két helikopter is részt vett. Elsősorban az egy, illetve két számjegyű utak mentén voltak jelen a rendőrök. A szabálysértések számáról, a kiszabott bírságok pontos mértékéről hétfőre ígértek tájékoztatást. Egy hete körülbelül 22 millió forint bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autósokra.