Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenkilenc halott az utakon

MTI
2006.07.30. 19:41
Tizennyolc balesetben tizenkilencen vesztették életüket az elmúlt három napban az utakon, legalábbis vasárnap délután 17 óráig, Ekkor adta ki az ORFK a fokozott hétvégi ellenőrzésekről elkészített összesítését. Az ORFK arra hívta fel a figyelmet, hogy a 18 halálos baleset - egy kivételével - olyan útszakaszokon történt, ahol a rendőrség nem akciózott. Azokon az útvonalakon, amelyeken jelen voltak a rendőrök, sem halálos, sem súlyos sérüléssel járó baleset nem történt.

Az ORFK két hete közölte, hogy szeptember végéig minden hétvégén fokozott ellenőrzéseket tartanak. Pénteken a fővárosból kivezető és a Balaton parti utakat ellenőrizték, vasárnap pedig a fővárosba tartó szakaszokon több közlekedési lámpát kikapcsoltak és rendőri forgalomirányítással segítették a közlekedőket.

A hétvégi akcióban 3800 rendőr vett részt, 170 sebességmérő készüléket üzemeltettek, és a forgalom ellenőrzésében két helikopter is részt vett. Elsősorban az egy, illetve két számjegyű utak mentén voltak jelen a rendőrök. A szabálysértések számáról, a kiszabott bírságok pontos mértékéről hétfőre ígértek tájékoztatást. Egy hete körülbelül 22 millió forint bírságot szabtak ki a szabálytalankodó autósokra.