Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűz ütött ki a Bond-filmek egyik forgatási helyszínén

MTI
2006.07.30. 21:17
Tűz ütött ki vasárnap a legújabb James Bond-film egyik forgatási helyszínén a Londontól nem messze található Pinewood-stúdiók területén, a csarnok csaknem teljesen leégett. Jelentős kár keletkezett a csarnokban, ahol nem sokkal korábban a novemberben mozikba kerülő új Bond-film, a Casino Royale jeleneteit forgatták, Velencét idéző díszletek között. Szemtanúk szerint a lángokat 15 kilométerről is látni lehetett. A tűzoltók nyolc kocsival vonultak ki a helyszínre, és másfél óra alatt tudták legyűrni a lángokat. Senki sem sérült meg. A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert.

A Londontól mintegy 30 kilométerre nyugatra található stúdiók egy fenyőerdő (angolul: pinewood) közepén állnak. Számos 007-es filmet forgattak már itt. Nem ez volt az első alkalom, hogy a tűz ütött ki a Pinewood-stúdiók területén. 1984-ben egy robbanás lerombolt egy másik csarnokot, amelyet az 1977-es A kém, aki szeretett engem című Bond-filmhez építettek, és ahol három további filmet is forgattak a 007-es ügynök kalandjairól.