Judit
3 °C
7 °C

Keddtől megnyílik az autópálya-átkelő Röszkénél

MTI
2006.07.31. 17:27
Elkészült a szerb oldalon is az autópálya-átkelő Röszke-Horgosnál, amit kedden reggel hét órakor adnak át a forgalomnak - közölte a határőrség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Kovács Iván alezredes emlékeztetett rá: a magyar oldalon már korábban elkészült a röszkei közúti határátkelőhelynél a hat személyforgalmi, egy teherforgalmi és egy buszsáv, a szerb oldalon azonban mindezek a sávok egy sávra szűkültek, mert még nem készült el az autópálya folytatása. Emiatt ott gyakran alakult ki torlódás.

Most elkészült a szerb oldalon is az autópálya-átkelő, ami kétszer két sávos autóútban folytatódik Szerbiában. Az átkelőnél szintén hat személyforgalmi, egy teher- és egy buszforgalmi sávot alakítottak ki, és így ugyanannyi sáv fog üzemelni a szerb oldalon, mint a magyar oldalon - mondta a szóvivő.

A határátkelő átadása miatt kedden reggel rövid időre leállítják a forgalmat, így várakozásra kell számítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?