Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Megfúrták az etilén távvezetéket Nyírteleknél

MTI
2006.08.04. 13:13

Megrongáltak egy etilén távvezetéket Nyírteleknél, a rendőrség nyomozást indított a még ismeretlen tettes, vagy tettesek kézre kerítésére - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. Az eddigi vizsgálat megállapítása szerint a vezetéket megfúrták, de gázlopás nagy valószínűséggel nem történt - mondta Fülöp Gergely.

A sérült vezetékhez csütörtökön riasztották a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság veszélyhelyzeti felderítőcsoportját, rendkívüli intézkedésre azonban nem volt szükség, mert csak csekély mennyiségű gáz szabadult ki. A gázszivárgást a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) szakemberei vették észre, miután nyomáscsökkenést észleltek a vezetékben, majd a hiba felkutatására indultak, és Nyírtelektől 800 méternyire meg is találták a lyukat a csőrendszeren.

A nyomozók feltételezése szerint az ismeretlen tettes, vagy tettesek olajvezetéket akartak megfúrni, de helyette gázcsövet találtak, s amikor rájöttek veszélyes tévedésükre - hiszen akár fel is robbanhattak volna -, elmenekültek a helyszínről.