Mégsem ejtette túszul a magyar nőt a szlovákiai szekta

MTI
2006.08.15. 01:40

A szlovák rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint mégsem erőszakkal tartotta fogva azt az Amerikában élő magyar nőt az úgynevezett királyhelmeci csodadoktor, akinek házából egy szlovák rendőrségi kommandó a múlt héten szabadította ki a sértettet. A szlovák ügyészség megerősítette, hogy a Királyhelmecen élő V. Arnold ellen nem emberrablás, hanem zaklatás, jogtalan fegyver- és kábítószer rejtegetése miatt folytatódik az eljárás. A vizsgálat során nem eddig nem bizonyosodott be, hogy Sz. Mónika erőszakos fogva tartás miatt élt volna hetekig V. Arnold házában, akihez eredetileg természetgyógyászati ismeretek megszerzése miatt utazott a Szlovákia keleti részé lévő városba Floridából.

A 34 éves nő, aki hosszú hetekig nem adott magáról életjelt, a múlt héten hívta fel az Egyesült Államokban élő férjét és a magyarországi hozzátartozóit, mondván, hogy egy fekete mágiát űző vallási szekta karmai közé került, akinek vezetője, V. Arnold erőszakosan bánik vele, és állítólag csak 40 ezer dollár váltságdíj fejében lenne őt hajlandó szabadon bocsátani.

A pozsonyi Új Szó szerint V. Arnoldot a döntően magyar többségű Királyhelmecen inkább csak amolyan csodabogárnak tartják, és aligha valószínű, hogy erőszakkal tartotta volna fogva a nőt, hiszen többször látták őket együtt a városban "és egyáltalán nem úgy tűnt, mintha a nő akarata ellenére tartana a férfival", akivel az egyik étteremben vacsorázni is látták. "Ha a nő segítséget akart volna kérni, számtalan alkalma lett volna erre" - mondta a lapnak egy, a neve elhallgatását kérő királyhelmeci polgár.