Befejeződött a nyomozás a baracsi kettős emberölés ügyében

2006.08.16. 18:34

Befejeződött a nyomozás a tavaly augusztusban Baracson történt kettős emberölés ügyében - közölte szerdán az MTI-vel a rendőrség. A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt lefolytatott eljárás során keletkezett iratokat a nyomozóhatóság a Fejér Megyei Főügyészségnek továbbította - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint az elkövetők - anya és a bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorú fia - tavaly augusztus 27-én Baracson olyan súlyosan bántalmaztak egy idős dunaújvárosi házaspárt, hogy azok a kórházba szállítást követően belehaltak sérüléseikbe. A feltételezett tetteseket 18 óra alatt azonosították, de elfogásukra - mivel a bűncselekmény elkövetése után külföldre menekültek, - nemzetközi elfogatóparancs alapján, a nemzetközi hatóságok segítéségével csak november 15-én, Görögországban került sor.

A megalapozott gyanú szerint anyagi haszonszerzésért bántalmazták az egyébként ismeretségi körükbe tartozó házaspárt. Elvitték a mobiltelefonjukat, továbbá készpénzt, bankkártyát, valamint a bántalmazottak segélykiáltásokra a helyszínen megjelenő szomszéd két aranykarperecét is eltulajdonították.