Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Meghosszabbították a nyomozást fotósverés ügyében

MTI
2006.08.17. 17:40

Meghosszabbította a Magyar Nemzet fotósának megverése miatt indult nyomozás határidejét az ügyészség - mondta az MTI kérdésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön. Morvai Attila megerősítette a www.hirszerzo.hu információját, hogy további két hónappal, október 8-ig meghosszabbították a nyomozás határidejét. Mint mondta, ennek oka, hogy további tanúkat akarnak meghallgatni. Egyrészt a helyszínen intézkedő rendőröket akarják meghallgatni, másrészt olyan, független tanúkat akarnak felkutatni és kihallgatni, akik azonosíthatóak a felvételeken.

A Magyar Nemzet fotósát a június 3-ai Újpest-Fehérvár labdarúgó-mérkőzés után egy intézkedő rendőr tomfával mellkason ütötte, majd kicsavarta a kezét. A fotós segítségére siető társát pedig gázsprével lefújták. A Magyar Nemzet munkatársa bántalmazás hivatalos eljárásban vétség gyanúja miatt tett feljelentést, a Budapesti Nyomozó Ügyészség június 7-én rendelte el a nyomozást.

A fotósok elleni rendőri fellépés miatt több szervezet is tiltakozott. A történtek miatt az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége között is egyeztetés kezdődött arról, hogyan lehetne felismerhetővé tenni a rendőrök számára a sajtó éles helyzetben dolgozó munkatársait.