Ötvenegyen betegedtek meg Szombathelyen

MTI
2006.08.21. 20:48

A szombathelyi háziorvosi városi ügyelet jelezte a Vas Megyei ÁNTSZ-nek, hogy sokan jelentkeztek náluk hányásos, hasmenéses panaszokkal; a tisztiorvosi szolgálat azonnal megkezdte a vizsgálatot, amelynek során 51 megbetegedést regisztráltak - mondta a városi tiszti főorvos hétfőn az MTI-nek.

Megállapították, hogy valamennyi beteg a szociális közétkeztetésben vett részt. A panaszokkal főleg az idősebbek és a gyermekek jelentkeztek. Jelenleg 11 fő van kórházi kezelés alatt - sorolta a vasárnap óta ismertté vált részleteket Stánicz Éva.

Feltételezik, hogy a szombati menüben a cukrászati készítmény okozta a megbetegedéseket. A szombaton kiosztott ételeket három szombathelyi konyhából, illetve egy cukrászüzemből szállították. A fertőzés - tünetei alapján - bakteriális eredetűnek látszik, tehát nem kizárt a szalmonellafertőzés.

A jelenleg kórházban ápolt tizenegy betegből tízet a Vas Megyei Markusovszky Kórház fertőző osztályán ápolnak. Mindegyikük magas lázzal, hasmenéssel került a kórházba, állapotuk viszont kielégítő - tudta meg a távirati iroda Farkas Tamás főorvostól.