Bush hatvan könyvet olvasott el az idén

MTI
2006.08.22. 16:04

George Bush már hatvan könyvet olvasott el az idén - közölte a Fehér Ház, de a US News and World Report című lap szerint bizonyára kevés olyan amerikai akad, aki a Fehér Ház erről szóló közlését elhiszi.

Az amerikai elnök augusztusban állítólag már három könyvet "falt be": kettő nagy elődjéről, Abraham Lincolnról szól, a harmadik pedig az egzisztencialista Albert Camus Közöny című regénye. Utóbbit Bush korábban "érdekes, gyors olvasmánynak" nevezte. Több sajtóorgánum ennek fényében komolyan felvetette, ideje komolyan venni az Egyesült Államok elnökét, aki a közlés alapján hetente majdnem két könyvet kiolvas.

De azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy miért éppen hatvanat olvasott el, az újság a kulcsot is megadja a válaszhoz: Karl Rove-ról, a közismerten intelligens elnöki tanácsadóról tudni, hogy idén már 50 könyvön van túl. Márpedig a versenyben Bush pedig nem maradhat alul.

A folyóirat kritikusokra hivatkozva azt írta, hogy az elnöktől, aki rendszeresen kerékbe töri az angol nyelvet és láthatólag méltóságon alulinak tartja a bonyolult dolgokat, "ilyen mértékű agytevékenység" nem várható el. Inkább arról van szó, hogy a Fehér Ház a novemberi kongresszusi választások előtt új kampányt indított az elnök komolyságának bemutatására.