Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az Ernesto elérte Észak- és Dél-Carolinát

MTI/Reuters
2006.09.01. 07:49

Az Ernesto nevű trópusi vihar elérte csütörtök este Észak- és Dél-Carolinát.

113 kilométeres óránkénti szélsebességgel és szakadó esővel "köszöntött be" az Egyesült Államok e két délkeleti államába. Az Ernesto csaknem elérte azt a szélsebességet, amelynek esetén a vihart már hurrikánnak minősítik. (119 kilométer per órás szélsebesség a határérték.)

A két Carolina meteorológiai szolgálatai figyelmeztették a hatóságokat és a lakosságot, hogy hatalmas esőzések és azok nyomán veszedelmes áradások lehetségesek. Egyelőre azonban még "csak" a közutakat árasztotta el az esővíz, fennakadásokat okozva a közlekedésben Észak-Carolina egyes útjain.

Mindkét államban mozgósították a Nemzeti Gárda alakulatait, hogy készen álljanak a bajba jutott emberek mentésére, ha a helyzet úgy alakul. Elővigyázatból leállítottak több kompjáratot, és bezárták a kempingeket a két állam nagy részén. Lezárták Wilmington és Morehead City kikötőjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?