Börtönbe kerülhet a bankrablójelölt

MTI
2006.09.01. 15:41

Rablás kísérlete miatt vádemelést javasol a rendőrség annak a férfinak az ügyében, aki június közepén ki akart rabolni egy fővárosi pénzintézetet, ezért a bank egyik alkalmazottját késsel megtámadta, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztályának helyettes vezetője pénteken.

Fülöp Valter elmondta, hogy a támadó ellen rablás kísérlete miatt javasol vádemelést a rendőrség, az iratokat megküldték a Fővárosi Főügyészségnek. A bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés. A nyomozás során felmerült, hogy jogosan használta-e fegyverét a biztonsági őr. Mint mondta, a rendőrség előterjesztése alapján a Fővárosi Főügyészség jogszerűnek találta a fegyverhasználatot, így jogos védelem - azaz büntethetőséget kizáró ok - miatt nem indult eljárás a fegyverét használó őr ellen.

A túszul ejtett nőt annyira megviselték a vele történtek, hogy azóta sem dolgozik, pszichológushoz jár, néhány banki alkalmazottat pedig át kellett helyezni egy másik fiókba, mert képtelenek voltak a bűncselekmény helyszínén tovább dolgozni, jegyezte meg Fülöp Valter.