Olivér
4 °C
8 °C

Egyiptomban újra felbukkant a madárinfluenza

MTI
2006.09.04. 21:38

Négy újabb esetben találtak madárinfluenzával fertőzött szárnyasokat Egyiptomban két hónappal a korábbi súlyos járvány lecsengése után - jelentették be hétfőn helyi illetékesek.

Három megbetegedést a múlt hét második felében az egyiptomi fővárosban házi nevelésű baromfiban találtak, a negyedik fertőzött szárnyasra pedig a déli Sohag város közeli faluban bukkantak rá - közölte a mezőgazdasági minisztérium munkatársa.

Mindegyik esetben a madárinfluenza erősen fertőző H5N1 vírusát mutatták ki. Ázsián kívül a legnagyobb számú madárinfluenza okozta emberi megbetegedések Egyiptomban voltak. Az észak-afrikai országban május óta nem jelentettek emberi megbetegedést.

A madárinfluenza februári megjelenése óta eddig 14 embert fertőzött meg, közülük hatan vesztették életüket március és május között Egyiptomban. A fertőzés pánikot keltett az egész országban, ahol a baromfihús a legfőbb fehérje forrás, és a szegényebb családokban saját nevelésű szárnyasokkal fedezik szükségleteiket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?