Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyen meghaltak egy orosz turistabusz balesetében

MTI
2006.09.06. 00:57
Súlyos baleset ért kedden egy orosz turistákat szállító autóbuszt Franciaország északi részén az A1-es autópályán, Senlis város közelében. Négyen meghaltak, harmincan pedig megsérültek, közülük kilencen súlyosan.

A moszkvai, jekatyerinburgi és ufai turistákat szállító autóbusz belerohant egy törmeléket szállító teherautó hátuljába. Nem tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet. A rendőrség közlése szerint egy másik baleset miatt az autópályán haladó kocsisor hirtelen fékezett és megállásra kényszerült. A teherautó a sor végén állt és várakozott, amikor a Lengyelországban bérelt turistabusz nekiütközött és ennek következtében szétroncsolódott.

Az ütközés következtében a két lengyel buszsofőr, egyikük felesége, valamint a turisták orosz idegenvezetője életét vesztette. A sérülteket két mentőhelikopterrel és tucatnyi mentőautóval szállították el a környező városok kórházaiba. Az orosz turisták Párizsba tartottak, ahonnan Lyonon keresztül több dél-franciaországi város megtekintése után Milánóba utaztak volna tovább.