Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ismét zavaros az ivóvíz Miskolc egy részén

MTI
2006.09.07. 18:50

Ismét zavarossá vált az ivóvíz Miskolc egy részén, ám ez az egészségre ártalmatlan - tájékoztatta közleményben a város vízellátásáért felelős Miskolci Vízművek (Mivíz) kft. az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint jelenleg a Mivíz Miskolc ivóvízellátásának több mint negyven százalékát az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. felszín közeli vízbázisra települt vízművekből érkező vízzel tudja biztosítani. Tekintettel arra, hogy a város keleti területein a korábbi karsztvízből történt ellátás helyett, kisebb mértékben eltérő összetételű vásárolt vízzel történik a szolgáltatás, helyenként enyhén sárga, esetleg zavaros víz észlelhető a vízminőség változása miatt, ez azonban az egészségre nem ártalmas - áll a közleményben.

Miskolc ivóvízellátását túlnyomórészt a bükki karsztra alapozza a város, ez a vízbázis sérült meg idén júniusban. Szakemberek szerint az akkori nagy esőzések okozták a több mint háromezer ember megbetegedését okozó bajt, amelyben az is közrejátszott, hogy a térségben élők közül többen derítőjük falát átütötték, és a természetbe folyt a szenny.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft