Árpád
-2 °C
4 °C

Ismét zavaros az ivóvíz Miskolc egy részén

MTI
2006.09.07. 18:50

Ismét zavarossá vált az ivóvíz Miskolc egy részén, ám ez az egészségre ártalmatlan - tájékoztatta közleményben a város vízellátásáért felelős Miskolci Vízművek (Mivíz) kft. az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint jelenleg a Mivíz Miskolc ivóvízellátásának több mint negyven százalékát az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. felszín közeli vízbázisra települt vízművekből érkező vízzel tudja biztosítani. Tekintettel arra, hogy a város keleti területein a korábbi karsztvízből történt ellátás helyett, kisebb mértékben eltérő összetételű vásárolt vízzel történik a szolgáltatás, helyenként enyhén sárga, esetleg zavaros víz észlelhető a vízminőség változása miatt, ez azonban az egészségre nem ártalmas - áll a közleményben.

Miskolc ivóvízellátását túlnyomórészt a bükki karsztra alapozza a város, ez a vízbázis sérült meg idén júniusban. Szakemberek szerint az akkori nagy esőzések okozták a több mint háromezer ember megbetegedését okozó bajt, amelyben az is közrejátszott, hogy a térségben élők közül többen derítőjük falát átütötték, és a természetbe folyt a szenny.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?