Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Motoros demonstráció a teljesítményadó ellen

MTI
2006.09.09. 20:51
Motoros felvonulást és tüntetés kezdődött a motorosokat hátrányosan érintő új gépjárműadó-tarifa bevezetése ellen a fővárosi Városligetben szombaton este; a demonstráció miatt a város több pontján forgalomkorlátozás lépett életbe. A demonstrációt szervező RRace-Mono Motoros Nonprofit Érdekvédelmi Szervezet a demonstrációval az ellen tiltakozik, hogy a súlyadót januártól felváltó teljesítményadó miatt számításaik szerint átlagosan hétszer annyiba kerül majd a motorok fenntartása, mint eddig - olvasható a távirati irodához is eljuttatott tájékoztatóban.

A rendőrség honlapján azt közölte, hogy a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a főváros egyes területein. Tilos megállni szombaton 24 óráig a Felvonulási téren, az Ajtósi Dürer sor és a Dvorák sétány közötti szakaszon. Délután 16 órától éjjel 24 óráig lezárták a Dózsa György út forgalmi sávjait, mindkét irányban az Ajtósi Dürer sor és az Andrássy út között. A lezárás ideje alatt feloldották a Koós Károly sétány hétvégi forgalomkorlátozását. A szervezők - tájékoztatójuk szerint - több ezer motorost, illetve motorbarátot várnak az este 10 óráig tartó rendezvényre.