Vádirat az ingyen autót ígérő cégvezető ellen

MTI
2006.09.12. 12:40

Vádiratot nyújtott be az esztergomi ügyészség a bíróságra azzal a cégvezetővel szemben, aki 374 embert vett rá, hogy hitelre új autót vegyenek, mert a kocsikra feltett reklámfeliratokért annyit fizet, hogy az fedezi a hitel részleteit és a biztosítást. közölte kedden a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője. "A rendőrség egy évvel ezelőtt dorogi irodájában, ügyfélfogadás közben fogta el a Hartenergo Kft. vezetőjét, aki minden sértettől 2-300.000 forintnyi összeget vett át regisztrációs díjként és azt ígérte, hogy havonta ötvenezer forintot ad a tulajdonosoknak, ha kocsijukon megjelennek az általa biztosított reklámok" - idézte vissza az ügy előzményeit a 145 oldalas vádiratból Horváthné dr. Varga Erzsébet.

Az ügyészség megállapította, hogy a vádlott meglévőként feltüntetett reklámszerződései nem léteztek, erre irányuló tárgyalásokat sem folytatott. A társaság hétéves futamidőre szóló fizetési kötelezettségvállalása irreális és teljesíthetetlen volt. A cégvezető banki megjelölést tartalmazó hitelkérelmeket is kitöltetett ügyfeleivel, azt a látszatot keltve, hogy a pénzintézettel szerződéses viszonyban áll.

A kft. vezetője egyébként hatszor volt büntetve, jellemzően csalás és csődbűntett miatt. A most eljárás alá vont cégeihez vásárlás útján jutott. Büntetése egytől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés lehet, mivel cselekményeit halmazatban követte el, mondta el a főügyészség sajtószóvivője.