Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltévedt az erdőben, mobilon kért segítséget

MTI
2006.09.12. 18:35

Egy kalandtúrának is beillő akció eredményeként négy órával a segélyhívást követően megtalálták azt a 48 éves nemesdédi férfit, aki eltévedt az erdőben. Miután a férfi kora estig nem tudott kikeveredni a száz hektáros rengetegből mobiltelefonon a rendőröktől kért segítséget.

A környező településekről terepjárókkal több civil is elindult a férfi keresésére - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök, valamint böhönyei, vései, nemesdédi lakosok végül nem sokkal éjfél előtt megtalálták a kimerült, egy szál ingben didergő férfit, aki a kutatócsoport kérésére tüzet rakott, s ennek fénye adott irányjelzést az őt keresőknek.

A férfi egy hétvégi háztól hazafelé indult, ám, hogy lerövidítse az utat, úgy gondolta átvág az erdőn. Este hat óra előtt hívta fel a rendőröket, miután rájött, hogy eltévedt és egyedül nem talál ki az akkor már ködlepte vadonból.