Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A BRFK megtagadta a nyomozást a tűzijáték-ügyben

MTI
2006.09.12. 20:59

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtagadta a nyomozást a tűzijáték-ügyben - mondta a BRFK szóvivője az MTI-nek kedden. Schőn Péter közölte: a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján megállapították, hogy a halálesetek és a tűzijáték lebonyolítása között nincs közvetlen ok-okozati összefüggés.

Halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt összesen három feljelentés érkezett az augusztus 20-ai tűzijáték szervezésében és lebonyolításában résztvevők ellen, kettő az ügyészségre, egy pedig a BRFK-ra. A három feljelentést egy ügyként kezelték, az ügyészség augusztus 24-én feljelentés-kiegészítést rendelt el a feljelentések ügyében.

Schőn Péter elmondta: a feljelentés-kiegészítés során iratokat szereztek be és tűzszerész-szaktanácsadót rendeltek ki. A beszerzett adatok alapján a nyomozás megtagadásáról határozott a BRFK, az ügyészséggel egyetértésben. A határozat ellen az érintettek panasszal élhetnek - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?