Árpád
-2 °C
3 °C

Ötvenen haltak meg hamis alkoholtól Nicaraguában

MTI
2006.09.13. 19:20

Több mint hétszázan mérgezést szenvedtek Nicaraguában, mert hamisított - metanolt tartalmazó - alkoholt ittak, ötvenen bele is haltak - közölték szerdán a helyi hatóságok. További huszonöt ember megvakult, vagy legalábbis részben elvesztette a látását a pancsolt italtól - közölte a nicaraguai egészségügyi minisztérium.

Több mint száz panaszost kórházban ápolnak. A mérgezéses esetek szeptember elejétől kezdve szaporodtak meg Poneloya fürdőhelyen. Eszméletvesztésre, hányásra, nyak-, vese-, szív- és szemfájásra panaszkodtak azok, akik ittak a kotyvasztott italból. A metanolt oldószerként és fagyállóként használják az iparban. A házilag szeszes italok előállításával foglalkozók közül a lelkiismeretlenebbek azért kevernek metanolt preparátumukba, hogy emeljék annak alkoholtartalmát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?