Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letörték a gyöngyösoroszi '56-os lányszobor fejét

MTI
2006.09.18. 19:44

Ötvenhatos emlékművet rongáltak meg ismeretlenek Gyöngyösorosziban, tájékoztatta hétfőn az MTI-t Faludi Sándor, a Falugazda Egyesület elnöke. Az 1989-ben felállított, kezében virágot tartó, féltérdre ereszkedő lányszobor fejét ismeretlen tettesek letörték és a Falugazda Egyesület jelöltjének udvarába dobták - közölte a politikus, a Fidesz gazdatagozatának volt elnöke.

A jelölt, Tóth Szilveszter, aki egyébként 1989-ben maga kezdeményezte a szobor felállítását, rendőrségi feljelentést tett, tette hozzá a politikus. Faludi Sándor emlékeztetett arra, hogy a gyöngyösoroszi leányalakot, a vidéki Magyarország első 56-os ünnepségének keretében állították fel a helyi templom kertjében 1989-ben.

Az ünnepségen, a rendszerváltó pártok országos tisztségviselői mellett jelen volt Mark Palmer, az Egyesült Államok akkori budapesti nagykövete is. "A barbár cselekedetet, különösen a forradalom közelgő 50. évfordulójára is tekintettel mélységesen elítéljük - fogalmazott Faludi Sándor.