Olivér
5 °C
8 °C

Kukacevő-rekord Hollandiában

MTI
2006.09.25. 14:55
A történelem eleddig legnépesebb kukacevő csapata gyűlt egybe a hollandiai Wageningenben, ahol 1747-en vállalkoztak a szokatlan gasztronómiai kalandra, hogy bekerüljenek a Guinness Rekordok Könyvébe.

A kukacevésre a helyi agrártudományi egyetem által rendezett rovarnap keretében került sor. A szervezők szerint ugyanis ideje felhívni az emberek figyelmét a rovarvilág sokszínűségre. Bolygónkon millió és millió féle rovar él, s belőlük verbuválódik a Földet benépesítő élőlények 80 százaléka - olvasható a Podrobnosztyi című orosz nyelvű hírportálon.

A kukacevésre 1747-en vállalkoztak, akiknek műanyag tányéron szolgálták fel a fokhagymával, feketeborssal, sóval ízesített sült rovarokat. A fesztivál helyszínén olajban sült szöcskékből is belakmározhattak a vendégek. A csemege olyannyira ízlett, hogy a repetára vágyók kígyózó sorokban várakoztak türelmesen, hogy egy újabb adagot bekebelezhessenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?