Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kábellopás miatt késnek a vonatok

2006.09.25. 21:54

Kábellopás miatt mintegy 50 percet késnek a vonatok a Budapest-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Debrecen vonalak közös szakaszán; a lopás miatt késére kell számítani még a reggeli órákban is - közölte az MTI-vel hétfőn este a Máv szóvivője. Kavalecz Imre elmondta: egy délutáni sikertelen kábellopást követően néhány kilométerrel távolabb - a Kőbánya Felső-Rákos szakaszon - a megismételt és már sikeres lopás miatt a vasúti biztosító berendezés nem működik. Ezért a vonatok az említett szakaszon az esti órákban 45-50 percet késnek, de még a reggeli időszakban - a munkába indulás óráiban - is hosszabb menetidőre kell számítani.

A MÁV szakemberei már megkezdték a hiba elhárításán, s a munka az éjszakai órákban is tart majd. A keletkezett kár összege még nem ismert, ám egy-egy ilyen esetnél több százezer forint is lehet a MÁV vesztesége - tette hozzá Kavalecz Imre. Idén a kábellopások száma szeptember végéig a tavalyinak 3-4-szeresére emelkedett. Tavaly kilenc hónap alatt 142 ilyen eset volt, idén ez már megközelíti az ötszázat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?