Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyolc évet kaphat tévedéséért a buszsofőr

MTI
2006.09.26. 06:29

Ítélet várható ma a ferihegyi buszbaleset ügyében. A halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozásával vádolt buszsofőr hétfőn elismerte bűnösségét és bevallotta: látta az utolsó magasságkorlátozó táblát, de akkor már nem tudott megfordulni. Mint mondta, reménykedett, hogy átfér az aluljáró alatt.

A per tárgyát képező, február 25-én történt balesetben a Budapest városközpontja felé haladó szerb-montenegrói rendszámú turistabusz nekiütközött egy magasságtartó oszlopnak. A szerkezet valósággal leborotválta a jármű tetejét. A buszon 44-en utaztak, közülük egy utas a helyszínen, két másik pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. A baleset során további négy utas súlyosan, huszonheten könnyebben sérültek.

Az előzetes letartóztatásban levő szerb buszsofőr a bűnösség megállapítása esetén kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztést kaphat.