Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyelvvizsgát hamisított a rendőrtiszt

2006.09.27. 13:24

Egy év szabadságvesztést és lefokozást kapott az a volt rendőrtiszt, aki hosszú ideig hamis nyelvvizsga-igazolással vett fel összesen több százezer forintnyi nyelvpótlékot a rendőrségen. A 28 éves, újkígyósi állandó lakhelyű, de a fővárosban élő férfit a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa két rendbeli közokirat-hamisításban és folytatólagosan elkövetett csalásban mondta ki bűnösnek.

A volt rendőr hadnagyot az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság idén áprilisban ítélte el, az ügy a fellebbezések miatt került a táblabíróságra. Szerdai tárgyalásán az ítélőtábla lényegében helybenhagyta a vádlottra kirótt szabadságvesztést, melynek letöltését egy év próbaidőre felfüggesztették. Az ügy vádlottjai közt egy határőr és egy civil is szerepelt, de az ő ítéletük már az első fok után jogerőre emelkedett.