Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos mustgázmérgezés Péteriben

MTI
2006.09.29. 15:19

Mustgázmérgezés miatt meghalt egy idős férfi a Pest megyei Péteriben egy borospincében péntek délután; a mentésére siető felesége rosszul lett - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem szóvivője. Az idős férfi az Árpád utcában lévő házuk borospincéjében volt, amikor a must erjedése során felszabadult mérgező gázok miatt rosszul lett, és meghalt - mondta Dobson Tibor.

Az ezredes hozzátette: a feleség férje segítségére sietett, de már a pincébe vezető lépcsőn rosszul lett és elájult. Az időközben látogatóba érkezett unoka kért segítséget a szomszédoktól, és az asszonyt kimentették. A férfit a tűzoltók légzőkészülékkel hozták fel a pincéből, de már nem tudták életét megmenteni - fűzte hozzá a szóvivő. Az MTI úgy tudja, hogy a mustgáz miatt rosszul lett idős asszonyt a kiérkezett mentők újraélesztették, így sikerült megmenteni az életét.

Dobson Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy ősszel, a szüretek és a borkészítés idején - azaz szeptember közepétől november második feléig - évről évre történnek mustgázmérgezések. Tavaly közel húszan haltak meg mustgázmérgezés következtében.