Halálos mustgázmérgezés Péteriben

MTI
2006.09.29. 15:19

Mustgázmérgezés miatt meghalt egy idős férfi a Pest megyei Péteriben egy borospincében péntek délután; a mentésére siető felesége rosszul lett - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem szóvivője. Az idős férfi az Árpád utcában lévő házuk borospincéjében volt, amikor a must erjedése során felszabadult mérgező gázok miatt rosszul lett, és meghalt - mondta Dobson Tibor.

Az ezredes hozzátette: a feleség férje segítségére sietett, de már a pincébe vezető lépcsőn rosszul lett és elájult. Az időközben látogatóba érkezett unoka kért segítséget a szomszédoktól, és az asszonyt kimentették. A férfit a tűzoltók légzőkészülékkel hozták fel a pincéből, de már nem tudták életét megmenteni - fűzte hozzá a szóvivő. Az MTI úgy tudja, hogy a mustgáz miatt rosszul lett idős asszonyt a kiérkezett mentők újraélesztették, így sikerült megmenteni az életét.

Dobson Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy ősszel, a szüretek és a borkészítés idején - azaz szeptember közepétől november második feléig - évről évre történnek mustgázmérgezések. Tavaly közel húszan haltak meg mustgázmérgezés következtében.