Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétszer annyi német férfi megy plasztikai sebészhez

MTI
2006.09.30. 10:19

Németországban tavaly kétszer annyi férfi adta magát plasztikai sebész kezére, mint egy évvel korábban.

Matthias Gensior, a Német Esztétikai Sebészeti Társaság elnökségi tagja szerint ennek az is oka lehet, hogy a karrierre törekvő férfiak körében egyre fontosabb a dinamikus külső. A férfiakon 2005-ben elvégzett mintegy 400 ezer plasztikai műtét többsége az arcon végrehajtott lézeres beavatkozás volt.

Heinz Bull, a társaság elnöke hangsúlyozta, hogy lejárt a Barbie-esztétika korszaka. Az esztétikai sebészetben központi helyet foglal el az életkorral összhangban álló szépség.

"Komoly orvosokként fel kell ismernünk a kényszeres elégedetlenséget, és határesetekben haza vagy pszichológiai tanácsadóhoz kell küldenünk a pácienseket" - hangoztatta Bull, aki szerint meg kell őrizni a páciens egyéniségét és nem szabad egymástól elválasztani az esztétikát és a funkcionalitást.