Valér
2 °C
8 °C

Tíz év börtön a jágónaki apagyilkosnak

MTI
2006.10.17. 11:59

A Pécsi Ítélőtábla kedden hozott jogerős határozatában helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit korábban tíz év börtönbüntetéssel sújtottak, mert tavaly megölte édesapját a Tolna megyei Jágónakon. A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa az ügyben első fokon eljárt Tolna Megyei Bíróság ítéletét megalapozottnak találta, és ifj. Vass Sándort emberölésben, valamint súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek.

A tényállás szerint a ma 42 éves ifj. Vass Sándor egy házban élt édesapjával és nagymamájával. Apa és fia italozó életmódot folytatott, az alkoholtól a fiú gyakran agresszívvé, kötekedővé vált, ebből adódóan rendszeresek voltak a veszekedések közöttük. Egy tavaly júliusi vita odáig fajult, hogy ifj. Vass Sándor mellbe rúgta a nála lényegesen gyengébb fizikumú apját, akit ezt követően bordatöréssel kórházban kezeltek.

A vádlott az év augusztus elsején a közeli kocsmából hazaérve kötekedni kezdett apjával és újra rátámadt. A nagymama megpróbálta jobb belátásra téríteni unokáját, ám amikor ez nem sikerült, kifutott az utcára, hogy segítséget hívjon. Ez idő alatt ifj. Vass Sándor kést ragadott, szíven szúrta apját, aki a helyszínen meghalt.