Hétvégén többször is lezárják a komáromi Erzsébet-hídat

MTI
2006.11.10. 14:46

A következő időszakban felújítás miatt több időpontban lezárják a Szlovákiába vezető komáromi Erzsébet-hidat, közölte a Győri Határőr Igazgatóság pénteken. A radarárboc szerelése miatt teljes hídzár várható péntektől vasárnapra virradó hajnalig az este 11 óra és hajnali 3 óra közötti idősávokban, közölte az igazgatóság sajtóreferense.

Pokornyi Katalin főhadnagy hozzátette, jövő hétfőtől egy héten át arra is fel kell készülniük az autósoknak, hogy az éjszakai órákban a kandeláberek felszerelése és bekötése miatt 20-30 perces időszakokra szintén lezárják a forgalom elől a hidat. A felújítás távolabbi munkafázisaira kitérve megemlítette, november 30-án 30-60 perces várakozásra számíthatnak a magyar-szlovák határátkelőn keresztül utazók, mivel akkor festik fel az útburkolati jeleket. A statikus próbaterhelést pedig december 2-án reggel nyolc és délután két óra között végzik. Abban az időszakban ugyancsak teljes hídzár lesz.

A lezárás a radarárboc szerelésénél és a statikus próbaterhelésnél a gépjármű- és a gyalogosforgalomra egyaránt kiterjed, a többi időpontban a gyalogosforgalom zavartalan maradhat. Az utasoknak a határőrség kerülő útvonalként a jelzett időpontokban a vámosszabadi vagy az esztergomi határátkelőhelyek igénybevételét javasolja.