Bomba akadályozta a vasúti közlekedést

MTI
2006.11.15. 12:37

Helyreállt a forgalom a Kelenföldi és a Ferencvárosi pályaudvarok között, ahol második világháborús bombát találtak délelőtt; Érd térségében is újraindultak a vonatok, ahol vágánycsere miatt volt késés - tudatta a MÁV szóvivője közleményben szerdán az MTI-vel.

Budapesten, a Kelenföldi és a Ferencvárosi pályaudvar között a délelőtti órákban - 10 óra 55 perctől 11.30 óráig - nem közlekedhettek a vonatok, mert egy vasút melletti építkezésen második világháborús bombát találtak. A tűzszerészek eltávolították a robbanószerkezetet, így fél tizenkettőtől már ismét járnak a vonatok - közölte a közleményben Kavalecz Imre. Az intézkedés miatt a Venezia és a Wiener-Walzer nemzetközi járatok Kelenföldön várakoztak, s csak késéssel érkeztek a Keleti pályaudvarra.

A budapesti elővárosi vasútvonal egyik szakaszán, Érd és Nagytétény-Diósd között síncsere miatt délelőtt csaknem két órán keresztül csak az egyik vágányt használhatták a szerelvények. A pusztaszabolcsi vonatok emiatt 15-20 percet késtek. A vágánycsere a tervezettnél korábban befejeződött, s így a forgalom már 12 óra előtt helyreállt.