Márk
13 °C
28 °C

Szélhámos a hamis bankót kereső nyomozó

MTI
2006.11.15. 19:17

Trükkös csaló működik Somogy több városában, így Kaposvár, Nagyatád és Csurgó területén is több, azonos módon elkövetett bűncselekmény történt az elmúlt napokban. Egy jó megjelenésű, jól öltözött férfi, magát nyomozónak adva ki, elveszett postai küldeményt keresve lakásokba csengetett be, és ahol idős embereket talált, ott bizalmas beszélgetés címén bekéredzkedett a lakásba, számolt be az ismeretlen elkövető által alkalmazott módszerről a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Bíró Gábor tájékoztatása szerint a férfi minden esetben egy megtévesztésre alkalmas igazolványt mutatott fel az őt beengedő lakóknak, majd elmondta, azért jött, mert a postás által kivitt hamis bankjegyeket keres, amelyeket meg kell vizsgálnia. Az átvett bankjegyeket meg is vizsgálta, azokról azt állította, hogy hamisak és úgy távozott a lakásból, hogy a pénzt "magával viszi a rendőrségre".

A szóvivő közölte, a rendőrség a lakosság segítségét kérve folytat nyomozást az ismeretlen csaló kilétének felderítésére.