Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Hurrikán közeledik Mexikó felé

MTI
2006.11.15. 22:04

Kettes fokozatú hurrikánná erősödött szerdán a Mexikó csendes-óceáni partvidéke felé közeledő, Sergio névre keresztelt trópusi vihar, miután a szélsebesség elérte az óránkénti 157 kilométert, közölte a Miamiban székelő amerikai nemzeti hurrikánközpont.

A csendes-óceáni partvidékre lecsapó idei tizedik forgószél jelenleg mintegy 770 kilométerre délre helyezkedik el a mexikói Manzanillótól, és délkeleti irányban halad tovább. A központ szerint a hurrikán tovább erősödhet, de arra számítanak, hogy a következő öt napban a tenger fölött marad, párhuzamosan a mexikói partokkal, de biztonságos távolságban a szárazföldtől.

Miközben Mexikó csendes-óceáni partvidékét idén újból és újból hurrikánok és tengeri viharok ostromolták, Karib-tengeri és a Mexikói-öböl menti partjait megkímélték a viharok és forgószelek. A Paul hurrikánnak októberben két áldozata volt Mexikó északnyugati részén, a Lane hurrikán szeptemberben három emberéletbe került a csendes-óceáni partvidéken, míg a John forgószél legkevesebb három embert ölt meg Baja California mexikói szövetségi államban.