Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkapták a nem büntető rendőröket

MTI
2007.02.01. 12:29
Három rendőrt vettek őrizetbe Ajkán, hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt - tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője. A járőrként szolgáló rendőrök ismerőseiknek "elnéztek" közlekedési szabályszegéseket, s intézkedéseik során több esetben is "jogtalan előnyhöz juttattak" egyes személyeket - mondta Kulmanné Cs. Varga Edit. Hozzátette: a rendőrök az elnéző intézkedéseikért semmilyen ellenszolgáltatást nem kaptak, ám ettől még a visszaélés bűntettét megvalósították. Megjegyezte: mindhármukat közokirat-hamisítással is gyanúsítják. Kulmanné Cs. Varga Edit elmondta: további két rendőrjárőrt beidéztek kihallgatásra - őket szintén hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás bűncselekményének elkövetésével gyanúsítják -, ám cselekményük kisebb súlyú a társaikénál. Az ügyben két civil személyt is kihallgattak gyanúsítottként, ők az ügyészség álláspontja szerint a hivatali visszaélés bűntettében felbujtóként vettek részt - tájékoztatott Kulmanné Cs. Varga Edit. Mint mondta: többe közt ők kérték meg a rendőröket az elnéző, a szabályszegések felett "szemet hunyó" magatartásra, azaz a törvényszegésekre.

Az ajkai rendőrkapitány mind az öt rendőr ellen fegyelmi eljárást indított, a három őrizetbe vett járőrt pedig a belső vizsgálat lezárultáig a szolgálati munkavégzés alól felfüggesztette - közölte az MTI-vel Péter Katalin, a Veszprém Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.