Friderika
13 °C
29 °C

Tetőket és vasúti felsővezetéket rongált a szél

MTI
2007.02.03. 15:07

A tűzoltók 70-80 bejelentést kaptak, elsősorban tetőket rongált meg az erős szél országszerte – közölte a Katasztrófavédelem Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton. A 86-os úton Páli és Szél között egy kamiont borított fel a szél. Budapesten, az Andrássy-Szív utca sarkán a tetőszerkezetet bontotta meg, Szigetváron a ferences templom, míg Pusztaszabolcson a víztorony bádogtetejét szedte le helyenként óránként 90 kilométeres sebességű vihar – mondta el Dobson Tibor. Személyi sérülés sehol nem történt – tette hozzá.

Az erős szél miatt a Pécsről Budapestre tartó Intercity áramszedője megrongálta a felső vezetéket, mondta a MÁV szóvivője. Kavalecz Imre közölte, hogy a leszakadt áramszedő megrongálta a felső vezetéket, áll a vonatforgalom, emiatt fél-gy órás késésekre lehet számítani ezen a vonalon. A szakemberek elkezdték a hiba kijavítását.

A szóvivő elmondta továbbá, hogy sebességkorlátozást léptettek élet három szakaszon, szintén az erős szél miatt. Így lassabban közlekednek a vonatok a Budapest-Győr, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Szombathely vonalon, ami miatt 10-15 perces késésekre lehet számítani.