Árpád
-2 °C
4 °C

Tetőket és vasúti felsővezetéket rongált a szél

MTI
2007.02.03. 15:07

A tűzoltók 70-80 bejelentést kaptak, elsősorban tetőket rongált meg az erős szél országszerte – közölte a Katasztrófavédelem Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton. A 86-os úton Páli és Szél között egy kamiont borított fel a szél. Budapesten, az Andrássy-Szív utca sarkán a tetőszerkezetet bontotta meg, Szigetváron a ferences templom, míg Pusztaszabolcson a víztorony bádogtetejét szedte le helyenként óránként 90 kilométeres sebességű vihar – mondta el Dobson Tibor. Személyi sérülés sehol nem történt – tette hozzá.

Az erős szél miatt a Pécsről Budapestre tartó Intercity áramszedője megrongálta a felső vezetéket, mondta a MÁV szóvivője. Kavalecz Imre közölte, hogy a leszakadt áramszedő megrongálta a felső vezetéket, áll a vonatforgalom, emiatt fél-gy órás késésekre lehet számítani ezen a vonalon. A szakemberek elkezdték a hiba kijavítását.

A szóvivő elmondta továbbá, hogy sebességkorlátozást léptettek élet három szakaszon, szintén az erős szél miatt. Így lassabban közlekednek a vonatok a Budapest-Győr, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Szombathely vonalon, ami miatt 10-15 perces késésekre lehet számítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?