Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Részeg orosz halászokat mentettek jégtáblákról

MTI
2007.02.03. 16:21

Helikopterekkel és hajókkal mentettek ki 442 orosz halászt, köztük sok részeget szombaton jégtáblákról, amelyek hirtelen leszakadtak és távolodni kezdtek az orosz távol-keleti Szahalin sziget partjaitól – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.

"Az utolsó személyeket, akik nem voltak hajlandók otthagyni felszerelésüket és fogásukat, sikerült meggyőzni – mondta a minisztérium egy illetékese. A kimenekítésnek makacsul ellenálló 76 halász az Ohotszki-tengeren úszó s egyre olvadó jégtömbökön maradt, de végül ők is biztonságba kerültek.

Közel háromezren horgásztak a befagyott tenger jegén lékeket vágva, dacára a helyi hatóságok figyelmeztetéseinek, amikor egy hatalmas, 25 négyzetkilométeres jégdarab levált az erős szelek hatására, és távolodni kezdett a parttól. Mintegy kilencven ember, három helikopter és húsz hajó vett részt a sietve megkezdett, több órán át tartó mentési munkálatokban. A kimentett halászok közül sokan "erős alkoholmérgezés" állapotában voltak – idézte az Interfax orosz hírügynökség a minisztérium szóvivőjét.