Több tucat halottja van az indonéziai árvíznek

MTI
2007.02.06. 08:33

Már 36 halottja van az indonéziai árvíznek, amely elsősorban Jakartát és környékét sújtja, közölték a helyi hatóságok. Keddre virradóra a fővárosra zúduló felhőszakadás tovább súlyosbította a helyzetet az alacsonyan fekvő területeken, ugyanakkor egyes körzetekben visszavonulóban van az ár és több mint 115 ezren visszatérhettek otthonaikba.

Jelenleg még mintegy 220 ezer ember várja az ítéletidő elmúlását ideiglenes menedékhelyeken. Akadnak viszont szép számmal olyanok is, akik a fosztogatóktól való félelmükben nem voltak hajlandók elhagyni a házaikat, és azok felső emeletein maradtak. Őket csónakokon közlekedő katonák látják el élelemmel.

Jakarta jelentős részét víz és sár borítja, becslések szerint a fővárosnak legalább a fele, köztük több előkelő negyed, négy méter mély víz alatt áll, de van, ahol a vízmagasság eléri a 6,5 fél métert is. Az egészségügyi szervek attól tartanak, hogy a szennyezett víz miatt tífusz- vagy vérhas-járvány törhet ki. Az indonéz meteorológiai szolgálat a következő napokra az esőzések enyhülését ígérte.